FISKA I PARADIS

Halvdagsevent med gädd- eller abborrsfiske

Vi välkomnar er med fika på bryggan och berättar kort om trakten, sjön och vår fiskecamp. Vi går igenom och förser er med fiskeutrusning, ger er de bästa tipsen för att få fisk och bestämmer hur ni vill lägga upp fisketävlingen – flest fiskar per båt eller störst fisk.

Därefter blir ni uppdelade i båtar och ta sig ut på vackra Södra Wixen. Under sommaren 2015 drogs här upp en gädda på imponerande 13,5 kg och var över en meter lång. Fisketävlingnen pågår i cirka tre timmar.

Efter avslutad aktivitet samlas vi för prisutdelning och en god bit mat. Förslagsvis så wookar vi – eller så tänder vi grillen.


HALVDAGS EVENT

Arrangemang  4 timmar för- eller eftermiddag.
Antal  Minst 8 personer.
Pris  900:-/person exklusive moms.
I paketet ingår  All utrustning för fisket (spön, drag, flytvästar, fiskekort, båt med motor, beskriven förtäring samt instruktör).
Tips  Medtag varma och oömma kläder för utomhusbruk.

 


Fiska i Södra Wixen

Sjön Södra Wixen är drygt 510 hektar och tillhör Emåns vattensystem och är en av de översta grenarna av Solgendelen. Förutom kräftor så hyser sjön starka bestånd av grov abborre och gädda. Abborrfisket är kanske ett av höglandets bästa, både när det gäller antal och storlek, såväl sommar som vinter. Abborre över kilosgränsen är vanligt förekommande. Den största dokumenterade abborren i sjön var 1,9 kilo. Största landade gädda är hittills är strax över 14 kilo.

Vill du läsa mer om fiske i Södra Wixen så hittar allt du behöver veta här.